Hvis mor og far er nervøse

Kære forældre

Du har sikkert en søn eller datter som kommer hjem og fortæller, at de til spejder har aftalt, at de skal afsted på Fenrisløbet. Men du aner ikke hvad det er. Derfor har vi lavet denne side med forældreinformation.

 

Der deltager cirka 200-300 spejdere på Fenris, så din søn/datter er ikke alene afsted sammen med patruljen i det mørke Jylland. Spejderne går patruljevis på den del af løbet der foregår udenfor basen, hvor vi har poster for hver 2-4 kilometer. Så cirka 1 gang i timen eller oftere får vi tjekket op på, hvor patruljerne er og at alle spejdere fortsat er med og har det godt. Lidt ømme fødder er dog ikke usædvanligt, men indtil videre er det gået uden problemer.

Når patruljen tjekker ind på startstedet, noterer vi telefonnumrene på de spejdere som har deres mobiltelefon med. De får udleveret nødtelefonnr. osv. på os, så de kan ringe til os hvis de får brug for det. Kort efter startstedet, typisk 1-2 km. er det muligt at aflevere rygsækken, så det kun er det mest nødvendige man medbringer på selve løbet. 

Mens spejderne er på anden halvdel af løbet, kører vi rundt og holder øje med hvor spejderne er, ligesom vi er på basen (en skole vi har lejet) og holder overblikket på hvor patruljerne er.

Efter at have gennemgået anden halvdel af løbet (og ja, man går hele vejen - ikke noget med at løbe her - det giver nemlig ikke ekstra point) så ankommer de til basen på skolen. Det er der spejderne, postmandskabet og vi overnatter. 

 

VIGTIG INFORMATION
Vi har desværre oplevet, at nogle forældre - UDEN at fortælle os det - pludselig og midt på løbet kom og hentede deres barn! Det gjorde, at vi bruge en masse tid og ressourcer på at finde ud af, hvor den pågældende spejder var - noget som gik ud over de andre deltagers oplevelse.
Derfor SKAL vi have besked hvis I henter jeres søn/datter undervejs på løbet, UANSET om det er aftalt med barnet på forhånd eller noget man spontant finder på. Får vi ikke besked inden det sker, UDGÅR hele patruljen, når vi opdager det.

Hvis du har planer om at hente dit barn mens Fenrisløbet er i gang, kan du give besked på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. (som vi følger tæt i løbsweekenden)

Vi foretrækker, at du giver besked på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. - og gerne i god tid inden Fenrisweekenden.

Mad
I pakkelisten står at de skal have en madpakke med. Den skal udgøre frokosten lørdag, da check-in først åbner kl. 13.00 og nogen måske allerede tager afsted hjemmefra i løbet af formiddagen. Madpakken til frokost skal gerne give energi til resten af eftermiddagen, så derfor er det vigtigt at det er noget som den enkelte spejder kan lide, så de får spist noget. Derfor er det mest hensigtsmæssigt, at de selv har madpakke med til lørdag frokost.

Når de ankommer til skolen, i løbet af anden halvdel af løbet står vi klar med aftensmad. I løbet af aftenen/natten er der natmad, som er tilberedt og klar til at indtage. Spejderne skal dog selv have bestik og krus med.

Ledere
Vi er omkring 70 voksne spejderledere mv. der fungerer som køkkenhold, postmandskab, hjælpere og ledelse. Postmandskabet består både af yngre og meget erfarne ledere.

I ledelsen har vi alle været leder for storspejdere og en enkelt er det endnu. Vi har alle været ledere i mellem 10 og 20 år, så vi har oplevet en masse og ved hvad der kan ske, og selvfølgelig hvordan vi forbereder os og spejderne bedst muligt.
De fleste af os har lavet Fenrisløb i 5-8 år, så vi ved hvordan vi giver spejderne tilpas med udfordringer og oplevelser.

Skulle du fortsat være i tvivl om det er en rigtig god ide at din søn/datter deltager, er du meget velkommen til at kontakte os. De fleste bekymringer opstår på grund af manglende viden om hvad der skal ske. Så kontakt os, så vi kan få en snak om det du er usikker på eller gerne vil vide mere om.

 

Statistik til nervøse forældre:

Antal bortkomne spejdere i perioden fra 1970 til nu:   0%
Antal døde spejdere i perioden fra 1970 til nu:             0%
Antal kvæstede spejdere i perioden fra 1970 til nu:     0%
Antal trætte spejdere i perioden fra 1970 til nu:        100%